Verkiezingen 2014

Geschreven door Jan Molenaar op . Geplaatst in ALGEMEEN

2014-02-17_ECHO_politiekePartijenOverEvenementen

De ECHO legde aan de stedelijke politici de vraag voor of parken geschikte locaties voor evenementen zijn. Vrijwel alle politici spreken zich uit vóór evenementen te zijn, uiteraard met de bekende politiek correcte uitspraken zoals zorg voor balans en beperken van overlast. Alleen de partij voor de dieren nam het duidelijk voor het groen (en de dieren) op.

Het verbaasde ons wel, met name van de SP, die toch in de raad heeft laten zien dat het park hun als groene oase aan het hart gaat. Evenals Meerbelangen trouwens.

Opvallend is dat van de gevestigde politici niemand zegt: laten we eerst de burgers eens horen over wat er aan de hand is en over de ontwikkelingen van de laatste jaren. Want dat is heel hard nodig! En als dit gebeurd was, dan had het er nu heel anders uit gezien.

Er gloort echter een hoopvol inititatief. Nieuwe politiek door een nieuwe beweging: Amsterdam Oost Verenigd. Geen politieke partij maar een vereniging die in de bestuurscomissie een zetel wil verwerven. Hun lijsttrekker Ardine Nicolaï over het park: “het belangrijkste principe van Amsterdam Oost Verenigd is dat het de inbreng en mening van bewoners als uitgangspunt neemt bij beslissingen. Omwonenden van het park zijn tot in wijde omstreken ondervraagd en gehoord, in enquêtes en bijeenkomsten. Zij vinden de huidige belasting van het park door de festivals veel te groot. Ook tast het de rust en de kwaliteit van het groen aan. Amsterdam Oost Verenigd wil dan ook minder, en minder grote festivals, en geen festivals waarbij het park wordt afgesloten. Over de programmering moet overleg zijn met omwonenden.”

Tenslotte: Radio en tv Noord Holland laat het publiek stemmen voor hete hangijzers in de verkiezingstijd. Door je stem uit te brengen op de bomen in het oosterpark kan ons dit weer extra publiciteit opleveren en mogelijk druk op de politici. klik hier >>

 

Reacties (1)

 • colon

  |

  Vanzelfsprekend zal ik binnen de politieke partij Ouderenpartij Amsterdam (OPA),die op 19 maart deelneemt aan de
  Gemeenteraadsverkiezingen, pleiten voor behoud van het Oosterpark.
  Dus geen kap van 400 bomen.
  Met vriendelijke groeten,
  Ferry C olon, kandidaat voor Ouderenpartij Amsterdam, lijst 13 nummer 10.

  Beantwoord

Laat een reactie achter