Overlast melden bij Appelsap 2014

Geschreven door Jan Molenaar op . Geplaatst in ALGEMEEN

De ervaring leert helaas dat dit evenement gepaard gaat met veel (geluid)overlast.  U kunt het stadsdeel op verschillende manieren laten weten dat u (geluid)overlast heeft van een evenement of festival. Burgers noemen dit een klacht. De gemeente noemt het een melding.

Het festival Appelsap wordt in het Oosterpark gehouden van 12.00 tot 23.00 uur.

U kunt:

 1. Op de dag van het evenement of festival (ook op zaterdag en zondag) bellen met de afdeling Handhaving: 020-2534461 of met de politie via 0900-8844. De handhavers meten of de geluidsbelasting klopt met de verleende vergunning. Als u de melding doet op de dag van het evenement via het formulier (zie 2) wordt direct telefonisch contact met u opgenomen.
 2. Melden via het “meldingsformulier openbare ruimte” op de website van het stadsdeel:www.oost.amsterdam.nl/snel naar/vraag, klacht of melding
 3. Het algemene nummer 14020 van de gemeente bellen op werkdagen tot 18.00 uur.

Een medewerker vult dan het meldingsformulier samen met u in. Dat kan ook na afloop van het evenement.

Heeft melden zin? Ja, want het stadsdeel gebruikt het aantal klachten om conclusies te trekken over de overlast die bewoners ervaren. Krijg je minder geluidsoverlast op de dag zelf? Dat is niet zeker, het toegestane aantal decibels in de vergunning kan hoog zijn; bij Appelsap is het de zwaarste categorie.

Reacties (1)

 • bob hoogenhout

  |

  de geluidsterkte was zodanig dat bezoekers oordoppen hebben moeten gebruiken om niet doof te worden de soort muziek was een agressieve soort rap waar ikzelf op kilometers afstand ineen natuurgebied notabene
  stapelgek van werd voordit evenement hoort geen vergunning afgegeven
  worden en hoop dat vergunning verstrekker veroordeeld wordt wegens toelaten van xtreme overlast

  Beantwoord

Laat een reactie achter