evenementen Update Februari 2014

Geschreven door Jan Molenaar op . Geplaatst in ALGEMEEN

De aanloop tot de tegenstellingen rond de evenementen vind  je op de pagina over de achtergronden. Als je dat leest bekruipt je de gedachte ‘wat een gedoe’. Welnu, dat is er niet minder om geworden…

Een samenvatting van de laatste maanden:

Portefeuillehouder Thijs Reuten (PvdA wethouder) publiceert op 18-12 een brief op de website van het SD waarin hij aankondigt de start van fase 1 en 2 van de verdubbeling uit te stellen en dat er onderzocht wordt of voor 2014 de evenementen weer terug kunnen in het park.

Op 23-12-2013 hebben de Vrienden een raadsadres  ingediend met verschillende vragen over grote evenementen o.a. over de spreiding daarvan in Oost. Het raadsadres moet binnen 8 weken beantwoord worden. Dat is dus vóór 4 maart 2014.

Op 14 januari 2014 stuurde portefeuillehouder Jeroen van Spijk (D’66 wethouder) een brief naar de leden van de Deelraad o.a.over de terugkeer van twee besloten evenementen naar het Oosterpark.

Het DB kiest daarmee niet voor spreiding van grote evenementen in 2014 zoals in de evenementennota staat, maar voor terugkeer naar het Oosterpark. De Vrienden hebben de raadsleden gemaild over de onterechte terugkeer van Loveland op Koningsdag en spreken hierover in op 19 februari bij de commissie algemene en sociale zaken.

Kort gezegd komt ons standpunt neer op:

– Stadsdeel voer je eigen beleid uit: dus max 1 afsluiting per jaar, spreiding, en invullen van andere locatieprofielen.

– zoek de dialoog met de buurt mbt het gebruik van het park, en stop met die nutteloze enquetes.

Op 19 februari 2014 werd in de commissie algemene en sociale zaken de notitie Evaluatie evenementenbeleid en evenementen seizoen 2013 besproken. De Vrienden zijn van mening dat veel relevante feiten in deze evaluatie ontbreken en dat de conclusie van de pilot evenementenprogrammering Oosterpark dus ook niet klopt. Zie onze inspreektekst over de evaluatie.

Reacties (1)

Laat een reactie achter