2014-10-24 nieuwsbrief

Geschreven door Jan Molenaar op . Geplaatst in ALGEMEEN

Nieuwsbericht aan leden 24-10-14

 

Beste Vrienden van het Oosterpark,

Misschien heeft u al een uitnodiging gezien in de Echo van deze week.

Op donderdagavond 30 oktober  organiseert het Stadsdeel Oost een avond om van u, als buurtbewoner, te horen hoe u denkt over de evenementen in het Oosterpark. Deze buurtconsultatie komt voort uit de afspraken die onze vereniging dit voorjaar heeft gemaakt met de voorzitter van de bestuurscommissie Ivar Manuel. Naast het kappen van minder bomen kwamen we overeen dat Ivar Manuel zich ervoor ging inzetten om het locatieprofiel (de regels voor evenementen) zodanig aan te passen dat er geen grote besloten festivals mogelijk zijn in het park. Maar daarmee is de bestuurscommissie van het stadsdeel nog niet overtuigd. En de lobby van de organisatoren van de evenementen blijft ook actief.Het is dus belangrijk om ons standpunt via de buurtconsultatie met kracht naar voren te brengen.

Thema’s die besproken worden zijn: de rol van het park voor de buurt, de openbaarheid, de grote evenementen en aantallen bezoekers, de geluidsbelasting en de schade aan het park.Volgens het  huidige locatieprofiel Oosterpark zijn vijf grote evenementen  mogelijk met een ongelimiteerd aantal bezoekers en zware geluidsbelasting.

Wij willen dat dit locatieprofiel ingrijpend gewijzigd wordt.In het najaar van 2013 tekenden al 2200 mensen onze petitie tegen de grootschalige en de besloten evenementen en de zware geluidsbelasting. Voor het overleg met het stadsdeel over de buurtconsultatie hebben wij deze punten verder uitgewerkt in ons discussiestuk “Naar een nieuw locatieprofiel voor het Oosterpark”. U kunt het gebruiken voor uw inbreng op de bijeenkomst  aanstaande donderdag . Het verslag van deze bijeenkomst wordt betrokken bij het voorstel voor een nieuw locatieprofiel dat Ivar Manuel in de loop van 2015 aan de bestuurscommissie Oost voorlegt.

 

Wij hopen u te zien op 30 oktober in het CBK.

 

Tijd en plaats:

Donderdagavond 30 oktober. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.

Locatie: CBK: Oranje Vrijstaatkade 71 (achter het Stadsdeelhuis)

 

Met vriendelijke groet,

bestuur Vereniging Vrienden van het Oosterpark:

 

 

Laat een reactie achter