Loveland Queensday 2013

De hekken staan er al. Vrolijke kleuren en je kan er nog een beetje tussendoor lopen. Mannen met plattegronden geven aanwijzingen. In no time worden de tenten en podia afgeladen van grote vrachtwagens. Als je om je heen kijkt kan je je voorstellen dat je daar wel een lekker festivalletje wilt doen. Oude bomen met fris groen er aan, eenden en kropganzen. Mooi gras met prachtige doorkijkjes naar de historische gevels van het Oosterpark. Central Park is er niets bij.

Vanuit de Vereniging roepen we iedereen op om te fotograferen, filmen of in geschrift je ervaringen binnen of buiten het festivalterrein vast te leggen.

Je kunt je inzending sturen naar  info@vriendenvanhetoosterpark.nl.

De 5 meest sprekende inzendingen worden geplaatst op onze site en beloond met een jaar gratis lidmaatschap van onze vereniging!

Mocht het u allemaal te dol worden, dan zijn er de volgende telefonische mogelijkheden tot reageren (volgens Loveland zelf):

– handhaving openbare ruimte: 020 2534461

– Lovelands Events zelf 020 6894714 voor vragen en suggesties

– Call center van de Centrale Stad: 14020

We willen inventariseren hoeveel en welke reacties er op Loveland zijn. Laat ons per mail  info@vriendenvanhetoosterpark.nl weten hoe u hebt gereageerd en wat het effect daarvan was. Of laat hieronder een reactie achter!

 

de voorpret:                       20130430LovelandSchaapEnDam

when the party’s over:   20130430AprilLovelandOlifantspadWaarEensGrasWas

 

Reacties (9)

 • Teena

  |

  Nice post. I learn something totally new andd challenging on blogs I stumbleupon everyday.
  It will always be exciting to read through articles from other authors and use something from their websites.

  Beantwoord

 • A. Douwes

  |

  Helemaal eens met Marjan de G. Waarom dergelijke evenmenten niet aan de andere kant van het park, zoals ook in het kader van het Holland festival?! Er is daar veel asfalt: voor een goede fietsenstalling, veel ruimte voor podia en kraampjes!

  Beantwoord

 • Thierry

  |

  Martijn je hebt helemaal gelijk…. Wil je rust ga dan lekker in een dorp wonen! Niet een grote stad…! By the way… park ligt er weer mooi bij toch!

  Beantwoord

 • Johan de Joode

  |

  Ik sluit mij geheel aan bij Martijn. Het gaat om 2 a 3 festiviteiten per jaar. Dan hou je toch zo’n 360 dagen in het jaar over waarop dus geen festiviteiten gehouden worden. Een beetje doen alsof het Oosterpark hierdoor kapot gaat is echt van de zotte!

  Beantwoord

 • Martijn

  |

  Als bewoner van Oosterpark 60 vind ik het onterecht om te zeuren over evenementen in het Oosterpark. Op koninginnedag hebben duizenden mensen kunnen genieten van een groot feest in het park, nu net twee weken later is het park alweer hersteld. Alle dramatische foto’s van een ‘vernield’ Oosterpark zijn allemaal van de dagen direct na zo’n groot evenement. Als u daar behoefte aan heeft, dan kan ik komende weken foto’s schieten van een park dat in bloei staat en dat nergens last van lijkt te hebben.

  Mocht je nou willen genieten van de rust en de natuur, dan raad ik iedereen aan om niet in het centrum van de hoofdstad te gaan wonen. Overal in Nederland is de rust te vinden waar iedereen hier zo hard om vraagt, alleen logischerwijs is het centrum van Amsterdam af en toe bestemd voor grote evenementen.

  Zo’n stadspark van gemiddeld formaat is bedoeld om gebruikt te worden en niet om een oase van serene rust te creeren. Maak een wandeling door het Amsterdamse bos als u hier naar op zoek bent, of duik wat verder het Groene Hart in.

  Beantwoord

  • Hans

   |

   Beste Martijn, als ik wil genieten van de rust dan moet ik van u naar het Amsterdamse Bos of, verder het Groene Hart in?
   Omdat u het goed vindt dat er in mijn voortuin mega-lawaai wordt gemaakt?

   Kom nou zeg.

   Neem zelf de bus naar Biddinghuizen of naar Friesland als u zonodig van een buitenevenement wil genieten en dring uw overlast niet aan anderen op.

   Wonen aan een park is niet hetzelfde als wonen aan een evenemententerrein.

   Leef, en laat leven.

   Beantwoord

 • Johanna

  |

  Stoppen met die festiviteiten in het Oosterpark liever vandaag dan morgen!!!!!

  Beantwoord

 • Annemarie de Nil

  |

  Ik hoop dat deze gekkigheid na het opknappen van het park achterwege blijft. Kapitaal- en natuurvernietiging daar zitten we niet op te wachten in Oost.

  Beantwoord

 • Marjan de G

  |

  Het Monument de Schreeuw, hier voor mijn deur, bleek ineens zomaar verworden tot een Fietsenstalling….
  Het Oosterpark is ineens vele Olifantspaadjes (Afstekkertjes) rijker en gras/bollen/struiken/natuur armer. Vorig jaar beperkte het evenement zich nog tot de Grote Grasweide en was de Fietsenstalling daarnaast op de hoogte van de Ingang Eikenweg.
  Dit jaar is het evenement verlegd tot aan de Ingang Kastanjeweg.

  Grote drommen bezoekers kwamen daar doorheen het park in. Nadat zij hun fietsen in “De Schreeuw Stalling” (De SS) geparkeerd hadden, baanden zij zich rucksichlos een weg dwars door het grasveld en struken/bomen heen richting Grote Weide. Of ze gingen rechtdoor naar de Vijver, daarmee het grasveld nu volkomen geasfalteerd als het ware achterlatend. Bollen en gras zijn totaal verruineerd. Ik kan het uitzicht op het prachtig blauw bloeiende scillaveld straks wel vergeten… die zien we nooit meer terug.

  Het is onbegrijpelijk dat dit is wat het Stadsdeel wil en zij zoveel mogelijk werkgelegenheid zoeken voor de geplande Herstelwerkzaamheden in 2014. Onbegrijpelijk.

  Met een vriendelijke groet,

  Beantwoord

Laat een reactie achter