enquete

Geschreven door Jan Molenaar op . Geplaatst in ALGEMEEN

De enquete is in de week van 22 april 2013, na een oproep via een bewonersbrief van het stadsdeel, ingevuld door 369 respondenten. De enquete gaat over de ervaring met evenementen tot en met 2012.  In 2012 waren er twee afsluitingen voor Appelsap en Loveland . (In 2013 mocht Roots het hele park afsluiten maar daar gaat deze enquete niet over).

De belangrijkste uitkomsten van de enquete van 2012 zijn: bijna 50% vindt het aantal (grote) evenementen teveel, 37% vindt het aantal redelijk, 56 % vind dat het evenementenaanbod niet past bij het park. Bijna 60% ervaart overlast tijdens ’n evenement, geluidsoverlast en andere overlast. Op de vraag of afsluiting acceptabel is zegt 57% nee en 39 % ja.

Er is gevraagd naar de tevredenheid over zeven evenementen. Keti Koti, Holland Festival en Pure Markt scoren het hoogst. Appelsap staat op de 5de plaats en Loveland op de 6de. Over Appelsap en Loveland zijn de respondenten duidelijk meer negatief dan positief. Voor de andere evenementen is dat niet het geval. Een duidelijke meerderheid (71%) vindt dat evenementen niet persé buurtgerelateerd hoeven te zijn.

De problemen die genoemd worden zijn: onvoldoende parkeergelegenheid tijdens evenementen (68%), schade aan het park (62.9%) en onvoldoende herstel, geluidsoverlast (58.5%) en afval in het park en in de omgeving.

Klik hier voor de volledige uitslag van de enquete

De Vrienden zijn benieuwd of de resultaten, samen met de 2200 handtekeningen tegen afgesloten mega-evenementen, voor het stadsdeel aanleiding zullen zijn voor een koerswijziging. De vereniging heeft fundamentele kritiek op het locatieprofiel van het Oosterpark dat zonder participatie van bewoners tot stand is gekomen.

 

Laat een reactie achter