Amsterdam 24H 23 en 24 maart 2013

Geschreven door Redactie op . Geplaatst in activiteiten, ALGEMEEN, UITGELICHT

Amsterdam Oost opent zich als cultureel, spritueel, sportief en gezond deel van Amsterdam.  

Musea, bedrijven en andere culturele hotspots boden zaterdag en zondag gedurende de gehele dag een programma met activiteiten die Amsterdam Oost op de kaart zette.

In het Oosterpark.

Zaterdag om 14.00 uur startte een rondleiding langs interessante beelden en monumenten door kunsthistoricus Herman van Gessel, werkzaam bij het Tropenmuseum.

Van Gessel wist alles over de beelden en monumenten te vertellen. Met een groep geïnteresseerden doorliepen we het hele park.

De rondleiding erg onderhoudend. Ook in het Tropenmuseum zelf werden zaterdag en zondag rondleidingen georganiseerd.

Ook om 14.00 vertrok een groep hardlopers voor een hardloopclinic. Ondanks de snijdende kou waren er flink wat aanmeldingen en werd er goed gelopen.

In Hotel Arena was de fototentoonstelling ‘Ik houd van het Oosterpark’ te bewonderen en was er een rondleiding. Veel mensen kwamen af op deze toppers.

Om 12.00 uur ging een schitterende Pure Markt van start die duizenden bezoekers  trok. De bittere koude zette weliswaar een rem op het bezoek maar het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen. Veel gezinnen, proeven aan allerlei lekkerijen, een kleine speeltuin voor de kleintjes. De mensen zette zich zelfs aan de tafeltjes rondom de Muziektent!

De Pure Markt in het Oosterpark is voor herhaling vatbaar!

Alle activiteiten die het Oosterpark en de in het park gelegen monumenten trokken duizenden bezoekers, dankzij Amsterdam 24h! De happening in het Oosterpark is zeer goed bevallen, het park bleef schoon en onbeschadigd, dit doen we volgend jaar weer!

Laat een reactie achter